Cele mai frumoase atractii gratuite din lume: Marele Bazar – Istanbul

marele bazar istanbul

Cele mai frumoase atractii gratuite din lume

In Marele Bazar din Istanbul aveti la dispozitie peste 4000 de magazine unde sa faceti cumparaturi, acesta fiind cel mai pitoresc loc de shopping din oras. Puteti cumpara covoare turcesti lucrate artizanal, cu fir din aur si argint, dar si haine moderne, la preturi modice.

Shopping in Marele Bazar din Istanbul

Tot in bazar veti gasi si magazine de antichitati, de unde puteti cumpara suveniruri care amintesc de marele Imperiu Otoman: vase metalice, copii dupa sabii turcesti medievale sau flinte folosite acum 500 de ani. Ceramica turca este deosebita, in magazinele specializate gasiti vase pitoresti la preturi foarte mici.

Marele Bazar dateaza din secolul XV si este in prezent cel mai mare si cel mai vechi bazar acoperit din lume, insumand aproape 4000 de magazine aranjate ca un labirint urias pe aproape 60 de stazi. Principala strada comerciala a bazarului este denumita ‘strada de aur’ pentru ca aici isi au magazinele comerciantii de bijuterii, in timp ce restul strazilor sunt dedicate magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, accesorii, covoare, traditionalele delicii turcesti, etc.

Program Marele Bazar din Istanbul

De la ora 09.00 cand se deschide bazarul si pana la ora 19.00, ora de inchidere, intreaga zona este un adevarat furnicar. Miile de oameni care alearga din magazin in magazin creeaza o atmosfera unica, pe care putin probabil sa o mai intalniti in alt colt al lumii. Bazarul este vizitat zilnic de un numar impresionant de oameni: intre 250.000 si 400.000 de persoane iau parte la acest ‘spectacol’ zilnic.

Vanzatorii sunt foarte amabili si rabdatori chiar si cu cei mai nehotarati clienti. Nu de putine ori va veti trezi ‘tarati’ in magazine si serviti cu ceai si dulceata in timp ce vanzatorul isi prezinta marfa. Nu uitati ca aici totul se negociaza!

Poze Marele Bazar

Locuri de vizitat in Istanbul, Turcia: Shopping in Marele Bazar

Locuri de vizitat in Istanbul, Turcia: Shopping in Marele Bazar

Locuri de vizitat in Istanbul, Turcia: Shopping in Marele Bazar

Locuri de vizitat in Istanbul, Turcia: Shopping in Marele Bazar

Sursa text: vacanteturcia
Sursa foto: flickr (autori: psf, guyabero1977)

Adauga un comentariu la articolul: "Cele mai frumoase atractii gratuite din lume: Marele Bazar – Istanbul"