Cele mai frumoase atractii gratuite din lume: Muzeul Smithsonian – Washington DC

Smithsonian Industries Building

Cele mai frumoase atractii gratuite din lume

Institutul Smithsonian este cel mai mare complex de muzee si centru de cercetare. Compus din 16 muzee si galerii, precum si Parcul Zoo National, are peste 142 de miliarde de obiecte reprezentand cele mai importante amintiri are tarii, asa ca ati face bine sa va pregatiti pentru o zi intreaga de mers (purtati pantofi comfortabili). De sigur, este imposibil sa vedeti tot intr-o singura vizita ; cel mai bun plan ar fi sa alegeti o tema si sa va tineti de aceasta; puteti alege muzeul aerului si a spatiului, muzeul artei africane, teatrele IMAX si multe altele.

In ‘incaperea mumiilor’ se poate admira si un creier uman care pluteste in alcool. “Este creierul lui John Wesley Powell” explica David Hunt, managerul colectiilor muzeului de Antropologie. Powell a devenit un erou national in 1869, cand a reusit sa conduca prima expeditie prin Grand Canyon. De asemenea, el a explorat si a creat multe harti ale Vestului. Astazi, creierul lui Powell apartine muzeului Smithsonian pentru ca pe vremuri, Powell a facut un pariu cu prietenul sau W.J. McGee, presedintele Societatii National Geographic. ‘Cei doi glumeau contrazicandu-se care are creierul mai mare. Ca sa se convinga, cei doi au semnat un acord ca dupa moartea lor, pariul sa se verifice’.

Era perioada anilor 1890, cand oamenii de stiinta erau fascinati de studiul creierului geniilor, pe care le disecau pe toate partile, sperand ca vor descoperi secretul inteligentei lor. Cand Walt Whitman a murit in 1892, creierul sau a fost trimis la Societatea Americana Antropometrica pentru studiu. Din pacate, studiul nu a fost posibil, pentru ca un laborant a scapat creierul pe jos, stricandu-l. Cand Powell a murit in 1902, creierul sau a ajung in mainile antropologului Edward Spitzka, care l-a masurat si l-a comparat cu cel al prietenului sau. Creierul lui Powell avea 1,488 de grame si McGee a murit in 1912 iar dupa autopsie s-a stabilit ca acesta avea un creier care cantarea 1410 de grame. Powell a castigat pariul, desi nu a mai apucat sa se bucure de acest lucru.

Colectia de timbre a lui John Lennon a fost expusa la Smithsonian National Postal Museum din Washington iar custozii insista ca fostul membru al formatiei Beatles a fost un filatelist fanatic. Responsabilii muzeului au cumparat albumul de la un colectionar britanic in luna iunie si de atunci au incercat sa afle cat mai multe despre povestea colectiei. Ei au descoperit astfel ca varul lui Lennon Stanley Parkes a inceput colectia si i-a oferit-o cadou lui Lennon pe cand avea 9 ani. Albumul contine note manuscrise si 565 de timbre.

Cel mai cunoscut steag din istoria Americii isi ocupa locul bine-cuvenit in Muzeul National de Istorie. In varsta de 200 de ani, drapelul american care a inspirat versurile imnului national al SUA va fi expus, in curand, vizionarii publicului, insa numai dupa ce va fi trecut prin numeroase procedee minutioase de restaurare si prezervare, care-l vor face sa arate mai bine, informeaza MSNBC.

Poze muzeul Smithsonian

Locuri de vizitat in Washington, SUA: Muzeul Smithsonian

Locuri de vizitat in Washington, SUA: Muzeul Smithsonian

Locuri de vizitat in Washington, SUA: Muzeul Smithsonian

Locuri de vizitat in Washington, SUA: Muzeul Smithsonian

Adauga un comentariu la articolul: "Cele mai frumoase atractii gratuite din lume: Muzeul Smithsonian – Washington DC"