Kemi, acasa la Mos Craciun

Pentru o vacanta cu familia, de Craciun, Kemi este locatia ideala. Va veti putea delecta cu o vizita in adevaratul sat al lui Mos Craciun, veti merge cu sania trasa de reni si va veti putea bucura de Festivalul Zapezii. Copiii se vor delecta cu pregatirea prajiturelelor traditionale de Craciun si cu decorarea Pomului de Craciun. In timpul cinei festive din Ajun veti asculta cantece finlandeze de Craciun iar mai tarziu Mos Craciun va veni in vizita si va aduce mici cadouri, in schimbul colindelor.

Kemi, acasa la Mos Craciun

Kemi, acasa la Mos Craciun

Gradul de solicitare fizica: 2

Puncte de interes Kemi

- Zona Kemi de la marginea marii, raurile si padurile ofera un cadru perfect pentru multe experiente: o plimbare cu snowmobilul, cu sania trasa de reni sau caini, pescuit la copca sau o croaziera cu spargatorul de gheata Sampo

- Atractiile orasului sunt spargatorul de gheata Sampo si Castelul de Zapada unde puteti sa serviti masa in restaurantul hotelului facut si el din gheata

Kemi, acasa la Mos Craciun: Sampo

Kemi, acasa la Mos Craciun: Sampo

Cazare propusa: Hotel Cumulus Kemi 3*

Acest hotel este situat aproape de Golful Botnic, la mai putin de 10 minute de mers pe jos de SnowCastle din Kemi. Hotelul ofera 3 saune, o piscina interioara, un restaurant si un bar. Fiecare camera de la Cumulus Kemi este dotata cu un minibar si TV cu programe cu vizionare cu plata. Toate au pardoseala din lemn si un decor clasic. Restaurantul Huviretki serveste cina si bauturi intr-un cadru confortabil. Oaspetii pot alege dintr-o gama larga de bauturi in pubul Old Gringo, care ofera o atmosfera relaxanta.

Kemi, acasa la Mos Craciun: Hotel Cumulus

Kemi, acasa la Mos Craciun: Hotel Cumulus

Itinerariu:

ZIUA 1

Plecare 07:00 din Bucuresti – Aeroportul Otopeni ; Sosire 11:00 la aeroportul Rovaniemi ; intalnire cu ghidul local. Cu autocarul se va merge spre Cercul Polar unde este situat celebrul sat al lui Mos Craciun, pe care-l veti intalni personal. Dupa-amiaza se va merge spre Parcul lui Mos Craciun situat intr-o pestera mare in Syvasenvaara. Pe drum, se va vizita ferma de reni, unde se va putea face o scurta plimbare cu sania. Copii o vor putea vizita pe Dna Craciun la patiserie si isi vor putea decora propriile prajiturele, iar adultii vor putea merge la celebrul bar de gheata pentru a servi o bautura rece ca gheata. Se va vizita si galeria din gheata si va veti bucura de un spectacol de dans. Pe timpul vizitei in satul lui Mos Craciun se va servi pranzul cu produse traditionale. Transfer in Kemi, cazare la Hotel Cumulus Kemi; timp liber.

ZIUA 2

Micul dejun la restaurantul hotelului. Timp liber / Excursii optionale. Seara turistii vor fi asteptati la Restaurantul Lyhty din Kemi pentru cina festiva de Craciun. Inainte de cina copiii se vor delecta cu pregatirea prajiturelelor traditionale de Craciun cu ghimbir si cu decorarea Pomului de Craciun. Produsele traditionale finlandeze vor satisface toate gusturile. Pe durata cinei turistii vor asculta cantece finlandeze de Craciun. Mai tarziu Mos Craciun ii va vizita si le va adduce mici cadouri, in schimbul colindelor.

ZIUA 3

Micul dejun la restaurantul hotelului. Timp liber / Excursii optionale.

ZIUA 4

Dimineata, cu autocarul se va merge spre Parcul Ranua Wilderness unde se pot vedea animalele polare si din zona Nordica, in conditii asemanatoare vietii salbatice. Parcul are aproximativ 60 specii de animale din fauna salbatica din nord. Pe parcursul turului de parc vom face cunostinta cu obiceiurile si modul de viata a animalelor care traiesc in parc. Se va servi pranzul tip bufet, constand in mancare traditionala Lapona in confortabilul restaurant din incinta Parcului cu viata salbatica. Deasemenea, va fi suficient timp pentru a se vizita magazinul celebrei fabrici de ciocolata finlandeze Fazer, magazine care vind vinuri, gemuri din fructe de padure si suveniruri. Seara, intoarcere la Kemi.

ZIUA 5

Micul dejun la restaurantul hotelului. Timp liber / Excursii optionale. Plecare spre aeroportul Rovaniemi conform orarului de zbor

Kemi, acasa la Mos Craciun

Kemi, acasa la Mos Craciun

Recomandari activitati Kemi

DRUMETII IN SIMO

Vino sa te distrezi in zapada! Va oferim posibilitatea de a merge pe zapada proaspata cu bocanci speciali. Va veti plimba prin natura pasnica si frumoasa a Laponiei. Satul Simo este situat in Marea Botnia si este inconjurat de multe insule. Inainte de calatorie, ghidul va va oferi toate instructiunile necesare. In timpul calatoriei va veti bucura de un picnic gatit la foc deschis.

SAFARI CU SNOWMOBILE PENTRU INCEPATORI

Acest safari cu snowmobilul iti da sentimentul de plimbare in viteza, care va va duce pe marea inghetata si sclipitoare.

PLIMBARE CU SANIA TRASA DE CAINI IN SALBATICA LAPONIE

Vom merge la o crescatorie de caini Husky. Vom primi instructiuni de conducere a saniei si vom pleca in calatoria noastra. Dupa acest safari, vom afla tot despre cainii husky si tehnicile de formare a acestora, stand la caldura, bucurandu-ne de o bautura calda si prajituri.

SAFARI CU SNOWMOBILUL SPRE KOTAVILLAGE

Un safari relaxant in care va veti putea exersa abilitatile de sofer a snowmobilului. Kota (TEPEE) este coliba traditionala lapona, loc cald si potrivit pentru a va bucura de cafea si sandwich-uri. In sat va veti intalni cu un crescator de reni, care va va invata cum se conduce sania trasa de reni si toata lumea va intra in posesia unii permis de conducere special pentru sania trasa de reni.

CROAZIERA CU SPARGATORUL DE GHEATA SAMPO

Veti ajunge cu autocarul la spargatorul de gheata Sampo situat in portul din Kemi. Puternicul spargator de gheata Sampo opereaza de la nord de Golful Botnic din Kemi in Laponia finlandeza. Dupa ce a slujit timp de 30 de ani in apele arctice, nava acum ofera experiente de neuitat in aventurile extreme. La bordul navei Sampo, pasagerii vor avea parte de o prezentare si un tur cu ghid in sala motoarelor si pe punte.

Se va servi o masa in confortabilul restaurant al navei. Cu imbracaminte speciala puteti inota in cea mai mare zona inghetata din Europa (copii sub 12 ani nu pot participa). Dupa aceasta experienta unica, capitanul va va rasplati cu un certificat. Rezervarile trebuie facute in avans, cu urmatoarele informatii: nume, prenume, data nasterii, cetatenia si alegerea meniului dintre supa finlandeza sau supa de ren afumat cu paine si cafea sau ceai.

EXPERIENTA SPIRIDUSILOR KALLIVUORI

Cu mult timp in urma, in mijlocul padurii Leminmaa au trait unele creature ciudate, numite TROLLS. Vechile povesti ne spun despre Kalli, vechii trolli, ca obisnuiau pentru distractie sa arunce cu pietre mari in jurul padurii… Va invitam sa descoperiti acest taram misterios, unde va veti da seama cum traiesc inca acesti amuzanti locuitori ai padurilor…si ne vor spune povestile lor si ne vor arata jocurile lor, muzica lor. Veti avea ocazia unica de a gusta carnatii –Troll si clatite cu suc de fructe. In plus, veti primi o furculita troll, special oferita pentru a nu se uita aceasta experienta unica de basm. Se revine cu autobuzul la lumea reala.

PLIMBARE CU SANIA TRASA DE CAI IN VECHIUL SIMO

Vino sa descoperi Simo, unul dintre cele mai vechi sate din Laponia, printr-o plimbare cu sania trasa de cai. Este o calatorie extraordinara in trecut si o experienta culturala locala. Veti calatori de la vechiul Vicarage catre Biserica si va veti bucura de stilul autentic al acestui sat. Veti vizita Biserica si ghidul local va va povesti despre Simo. Pranzul se ia la restaurantul Wanha Pappila.

Pentru mai multe detalii sau rezervari, click AICI.

Adauga un comentariu la articolul: "Kemi, acasa la Mos Craciun"