Craciun la Viena

Palatele minunate, edificiile superbe si catedralele impunatoare cu vechime de secole reprezinta puncte de atractie ale Vienei, emanand farmec si o atmosfera specifica. Chiar daca grandoarea imperiala a acestui oras se face si acum simtita, acest oras al muzicii are mai multe de oferit turistilor sai decat doar trecutul glorios: scena culturala bogata, arhitectura moderna si viata nocturna furtunoasa ii sporesc farmecul.

Gradul de solicitare fizica: 2

Puncte de interes Craciun la Viena

- Palatul Schönbrunn (Palatul Schonbrunn, fosta resedinta de vara a familiei imperiale, este unul dintre cele mai frumoase palate in stil baroc din Europa. Astazi, Palatul Schonbrunn din Viena se afla in patrimoniul cultural mondial al UNESCO, datorita importantei sale istorice, imprejurimilor unice si decoratiunilor interioare splendide. Schoenbrunn este una dintre cele mai populare atractii ale Vienei, primind in fiecare an aproape 1,3 milioane de turisti).

Craciun la Viena: Palatul Schonbrunn

Craciun la Viena: Palatul Schonbrunn

- Parcul de distractii Prater (Un parc de distractii pentru unii, pentru altii un loc al viselor si al nostalgiei, o oaza de verdeata pentru toti cei care ajung aici: Prater este un adevarat simbol al Vienei. Roata uriasa Ferris veche de peste 100 de ani, este de asemenea un reper al Vienei, de unde te poti bucura de vederi splendide de la 60 de metri inaltime. Parcul de distractii Prater din Viena iti ofera distractie si aventura, dar poti gasi aici si liniste si relaxare. Este la propriu o lume fascinanta si ii face sa se simta bine atat pe cei mici cat si pe cei mari. Motto-ul Praterului este: ”Have fun and enjoy!”)

Craciun la Viena: Parcul de distractii Prater

Craciun la Viena: Parcul de distractii Prater

- Shopping pe Mariahilferstrasse (Mariahilferstrasse, cea mai importanta strada de cumparaturi. Ea este impartita in doua parti: partea interioara si cea exterioara. Reputatia de cea mai importanta strada de shopping din Austria se datoreaza mai ales partii interioare Innere Mariahilferstrasse).

Craciun la Viena: Shopping pe Mariahilferstrasse

Craciun la Viena: Shopping pe Mariahilferstrasse

- Muzeul Hofburg (Pentru mai bine de 600 de ani, Imperiul Habsburgic a fost condus de la Palatul Imperial. Astazi Capela Gotica Imperiala este locul unde Corul de Baieti din Viena ofera spectacole in apropierea Craciunului. In cetrul vechiului oras, poti admira splendoarea si grandoarea vietilor familiilor nobile din perioada imperiuli Habsburgic. Multe muzee prezinta afinitatea familiilor nobile pentru arta).

Craciun la Viena: Muzeul Hofburg

Craciun la Viena: Muzeul Hofburg

Cazare propusa: Hotel Beim Theresianum 3*

Acest hotel este situat central, la o distanta de 10 minute de mers pe jos fata de Palatul Belvedere si la 3 minute de mers pe jos fata de statia de metrou de la care se poate ajunge la Catedrala Sf. Stefan. Accesul la internet Wi-Fi este gratuit. Toate camerele hotelului Austria Trend beim Theresianum sunt dotate cu TV cu ecran plat cu canale prin cablu, un minibar si un birou. Va puteti parca masina in siguranta in garajul hotelului, contra unui cost suplimentar. In Viena, parcarea pe strada este gratuita in timpul weekend-ului.

Recomandari activitati Craciun la Viena

Padurea Vieneza, in care veti avea ocazia de a vedea o parte din minunatele imprejurimi ale Vienei. Drumul strabate partea sudica a padurii vieneze, trece prin Baden, stravechi oras roman si binecunoscuta statiune Spa, catre Manastirea „Heiligenkreuz”, a doua cea mai veche manastire cisterciana din lume si „Mayerling”, unde se afla biserica si muzeul ridicate in amintirea Printului Rudolf, unicul fiu al Imparatului Franz Josef si al Imparatesei Elisabeta, mostenitorul tronului Austro-Ungariei care s-a sinucis in acest loc impreuna cu iubita sa, baronesa Maria Vetsera. Optional, se poate ajunge pana la „Seegrotte”, cel mai mare lac subteran din Europa.

Tur Imperial al Palatului Schonbrunn

Marele tur al Palatului Schonbrunn

Pentru mai multe detalii sau rezervari, click AICI.

Adauga un comentariu la articolul: "Craciun la Viena"