Cascada Bigar – Muntii Aninei, Romania

cascada bigar

Locatie Cascada Bigar

Cascada Bigar este situata pe Valea Minisului, in Muntii Aninei. La km 17, pe DN57 B Anina-Bozovici (care strabate Cheile Minisului), in dreapta drumului, pe un un indicator rutier sta scris ‘Paralela 45. Popasul turistic Bigar’.

Descriere Cascada Bigar

Aici, versantul drept al vaii (Carsia Gozna) pare spintecat de o spada uriasa: apele puternicei exurgente carstice Bigar se varsa in Minis, azvarlindu-se de la 7 m inaltime pe un bloc compact de tuf calcaros. Aceasta este Cascada Bigar (Coronini), mereu violenta si inspumata, chiar si in perioadele secetoase.

De la cascada, o poteca urca usor, urmarind scurta vale a Bigarului, cu albia taiata in tuf calcaros, in care apa cade din treapta-n treapta, formand cascade mici si frumoase.

Dupa mai bine de 100 de m de urcus, poteca se termina la Izbucul Bigar (Coronini) (loc favorit al viperelor), apa iesind de la baza unui perete calcaros de aproape 100 m inaltime.

Poze Cascada Bigar

Cascade din Romania: Cascada Bigar - judetul Caras-Severin

Cascade din Romania: Cascada Bigar - judetul Caras-Severin

Cascade din Romania: Cascada Bigar - judetul Caras-Severin

Cascade din Romania: Cascada Bigar - judetul Caras-Severin

Sursa text: banaterra
Sursa foto: flickr (autori: elf_14, bogdangoim, carola456)

2 comentarii la articolul "Cascada Bigar – Muntii Aninei, Romania":

 1.  
  antonia

  foarte frumos unii zic.. ca tara , asta nu e frumoasa … io o cred foarte frumoasa .. la alti nu le pasa de natura de asta zic ca nu e frumoasa romania ? ogramada padurii sau taiat cand am vazut am si plans am zis dc sa nu fie si tara mea an randul eltelor tari mam sup foarte rau pt ca nu dau inportanta naturi dc sa nu avem si noi o tara model si alti sa aive nu e pacat de tara asta ca are niste locuri foarte speciale unde nu se gassc usor mai ales ca romanii e capabili sa faca un loc mai bun an lume dar nai sa vezi asa ceva la noi la noi vezi nu-mai vagabontie copii care se marit la 11 12 13 14 15 16 ani e o tara foarte rea adica ce e frumos nu se antanpla dar ce e urat se antanpla pff miasfi dorit sa ma fi nascut an alta tara nu ca zic de rau dar o zic de rusine ami pare rau ca e o tara foarte frumoasa si distractiva dar daca nu se poate na-vem ce face si eu am 16 ani si locuiesc an grecia dar tot mai bine ma simt an tara mea chiar daca nu ami permit multe lucruri an tara si aici da ami convine asa cum e dar ceva an inima ami zice ca se va dezvolta si romania o data si odata apropo de cascada e foarte .. frumoasa ?

 2.  
  JuJu

  Efectiv am ramas cu gura cascata cand am aflat ca exista asa ceva la noi in tara. E clara destinatia mea primavara asta :)

  Superb… Si e prea putin spus