Insula Samos, Grecia

insula samos grecia locuri de vizitat

Legenda Insula Samos

Insula Samos din Grecia este o insula verde care face parte din arhipelagul de nord–est al Marii Egee. Numele insulei este legat de cel al celebrului Icar, care s-a inecat in mare cand a incercat sa zboare la fel de sus ca zeii; drept pedeapsa, Zeus a ordonat soarelui sa ii arda aripile, Icar cazand in apele care inconjoara insula Samos. Aceasta insula frumoasa si-a pastrat farmecul traditional, are o multime de atractii precum cascade, rauri, plaje nisipoase, galete multicolore, paduri dese si sate pitoresti. Este considerata casa zeitei Hera.

Locatie Insula Samos

Insula Samos se afla in partea de est a Marii Egee, aproape de litoralul Asiei Minore. Insula este renumita pentru vinurile sale, in special pentru vinul alb de muscat care nu se gaseste altundeva.

Capitala, Vathi, se afla pe pantele inverzite care inconjoara zona cea mai adanca a insulei. Vathi si-a pastrat caracterul unic, cu case neoclasice atragatoare, cu vechile conace cu fatade pastelate. Chiar daca Samos are mai multe situri arheologice, insula este celebra mai ales datorita plajelor sale excelente si datorita practicarii ciclismului si wind surfing-ului.

Plajele din Insula Samos

Cu un climat insorit aproape tot anul si cu sosele bune care faciliteaza explorarea sa, Samos este ideala pentru vacante incepand de primavara pana la sfarsitul verii. Plaja cea mai ingusta din Vathi este Gagou. Cele mai bune plaje din Samos se afla de-a lungul coastei de nord, pe partea cea mai frumoasa din insula. Pe tarmul marii Kokkari, la 10km vest de Vathi se afla o multime de plaje cu mici bucati de nisip. La vest de Kokkari se afla Tsamadou, apoi Karlo Vassi si Potami – o plaja lunga, excelenta de galete si nisip.

Cele mai bune plaje sunt Seitani micro si Megalo Seitani – accesibile doar mergand pe jos sau cu vaporul; excursiile cu vaporul pornesc zilnic din Karlovassi. Seitani Micro – este o plaja superba cu pietre si galete intr-un golf stancos. Megalo Seitani – este o plaja nisipoasa incredibila. In capatul acesteia se afla cateva case si o taverna. Agio Pithagorio, plaja locala se intinde de la castelul Logotheti, pe coasta occidentala a orasului pe mai multi km inspre Potokaki si aeroport. Aceasta plaja este aglomerata pe tot parcursul verii. Excursiile cu vaporul se fac zilnic pornind din Pithagorie inspre Samiopoula, o alta insula de pe coasta de sud cu doua plaje frumoase.

Pentru cazare in Insula Samos, click AICI.

Pentru cazare oriunde in Grecia, click AICI.

Insula Samos, Grecia

Insula Samos, Grecia

Insula Samos, Grecia

Insula Samos, Grecia

Insula Samos, Grecia

Insula Samos, Grecia

Insula Samos, Grecia

Insula Samos, Grecia

Insula Samos, Grecia

Insula Samos, Grecia

Insula Samos, Grecia

Insula Samos, Grecia

Adauga un comentariu la articolul: "Insula Samos, Grecia"