Insula Spetses, Grecia

insula spetses grecia locuri de vizitat

Descriere Insula Spetses

Insula Spetses face parte din Insulele Sardonice. Este o insula frumoasa cu vegetatie importanta si verde. Are mai multe plaje frumoase cu nisip si golfuleţe romantice foarte indepartate. Capitala Insulei este o adevarata frumusete arhitecturala cu case neoclasice pe 2 etaje, cu balcoane de lemn si cu ziduri colorate inconjurate de strădute sinuoase.

Insula Spetses se afla la intrarea in golful Argos. Vechiul sau nume era ‘Pityoussa’ (plantata cu pini) din cauza numerosilor pini care mai dau si azi o nota originală insulei. Numele actual al insulei este o derivare de la ‘Isola de Spezzie’ (Insula Parfumata), nume dat de venetieni datorita parfumului multitudinii de plante care cresc in muntii din insula.

Spetses este o insula frumoasa care ofera o atmosfera linistita, o viata cosmopolita, plaje si golfulete magnifice, situri istorice si arheologice interesante si mai multe hoteluri si camere, apartamente de inchiriat.

In sudul insulei veti gasi locuinte care creeaza o arhitectura specifica. Aceasta insula parfumata din arhipelagul Agrosaronique va ureaza bine ati venit cu o mangaiere de culori si flori locale garantandu-va o vacanta de neuitat.

Istoric Insula Spetses

Insula Spetses este destinatia personajelor celebre elene si straine, una din destinatiile cele mai apreciate din mediterana. Este si o borna a istoriei elene a revolutiei grecilor impotriva ocupatiei otomane. Insula Spetses este celebrul peisaj descris in cartea lui John Fowles, ‘Magicianul’. Fermecatoarea Insula Spetses are o capitala draguta formata din mai multe cartiere diferite care reflecta modul in care s-a marit orasul de-a lungul anilor deplasandu-se centrul din oras. Inima actuala a orasului se afla in cartierul Daphia unde se afla portul principal din insula; vechiul centru al orasului se afla la Baltiza, cartier de pescari, unde se afla vechiul port al orasului.

Locuri de vizitat in Insula Spetses

Centrul vital al insulei se afla in jurul vechiului port si aici viata de noapte este cea mai intensa. Cele mai frumoase locuri de vizitat sunt Casa Eroinei Revolutionare Bouboulina, Casa Hexis, azi un muzeu si Biserica Sfanta Triada cu relicve sculptate. Spetses are si un hotel renumit, Posidonio. Cu mult timp în urma Insula Spetses era un centru faimos unde se construiau barci. Si azi, veti putea vedea aici cum se construieste o barca.

Plaja in Insula Spetses

Lipsa unor izvoare pe insula a facut ca locuitorii sai sa se grupeze in jurul portului unde se face aprovizionarea cu apa. Deci aici plajele si pamantul sunt deserte. Pentru adeptii soarelui, cele mai populare plaje sunt Agii Anargyri si Agia Paraskevi. Plaja privata Mandraki are un centru de surf deschis publicului. Apele sunt cristaline si transparente.

Veti mai gasi pe insula o piata de peste, doua cinematografe, magazine, restaurante, baruri, aflate pe tarmul apelor.

Spetses este azi una din insulele favorite ale turistilor greci si straini, fiind vizitata si de V.I.P.-uri din intreaga lume. In afara de taxiuri, nu sunt alte masini pe insula, ceea ce face ca Insula Spetses sa fie o insula foarte linistita.

Pentru cazare in Insula Spetses, click AICI.

Pentru cazare oriunde in Grecia, click AICI.

Insula Spetses, Grecia

Insula Spetses, Grecia

Insula Spetses, Grecia

Insula Spetses, Grecia

Insula Spetses, Grecia

Insula Spetses, Grecia

Insula Spetses, Grecia

Insula Spetses, Grecia

Adauga un comentariu la articolul: "Insula Spetses, Grecia"