Paris, Franta – Locatii unde privesti orasul de sus

tour-eiffel

Parisul nu se demodeaza niciodata. Ai intotdeauna ceva de vazut, astfel incat este greu sa epuizezi toate atractiile sale. In anotimpul rece, numarul turistilor scade, comparativ cu sezonul estival si poti sa te bucuri de shopping, muzee si cafenele, fara sa pierzi timpul la cozile interminabile. Toamna copacii au culori nostalgice, in parcurile presarate cu statui, iar in decembrie, metropola pariziana isi aprinde beculetele de sarbatoare.

Locatii unde privesti Parisul de sus:

Tour Eiffel

Desi a devenit un cliseu, este totusi pacat sa ajungi in Paris si sa nu urci in Turnul Eiffel, pentru a admira panorama de 360 de grade. In cazul in care te decizi sa-l vizitezi, asigura-te ca ai jumatate de zi la dispozitie. Turnul este intotdeauna asaltat de turisti, indiferent de sezon, iar cozile la bilete sunt foarte lungi. Poti opta pentru un bilet pana la primul etaj, pentru primul si al doilea etaj, sau pentru un bilet pana in varf.

tour-eiffel

tour-eiffel-vedere

Grande Arche de la Fraternite

I se mai spune si l’Arche de la Defence sau Grande Arche si reprezinta un fel de arc de triumf modern, situat in cartierul afacerilor, La Defence, in partea de est a Parisului. Spre deosebire de un art de triumf obisnuit, monumentul a fost dedicat umanitatii, mai degraba decat victoriilor militare.

In varf poti vizita Muzeul Informaticii si ai ocazia sa admiri panorama asupra intregului cartier La Defence si a partii de est a orasului. Se urca cu un lift exterior, cu design futurist, sub forma de capsula.

Pretul unui bilet intre este de 10 euro, iar redus, 8 euro de persoana.

grande-arche

Roata Mare

Roata Mare sau ‘Grande Roue’, cum i se spune, este o instalatie mobila, care se monteaza temporar in diferie locatii ale orasului, precum Jardin des Tuileries si Place de la Concorde. Vizitatorii au posibilitatea sa vada Parisul de la inaltime, contra unui pret de 8 euro. Daca nu ai probleme cu inaltimea si iti plac instalatiile din parcurile de distractie, poti sa profiti de cateva minute la inaltime.

grande-roue

Parcul Andre Citroen

Amatorii de senzatii tari si experiente deosebite au ocazia sa priveasca Parisul dintr-un balon. In parcul Andre Citroen un balon cu heliu, legat cu un cablu, se ridica la o inaltime de 150 metri deasupra orasului, oferind vizitatorilor posibilitatea de a descoperi principalele obiective turistice si de a invata cate ceva despre principiile fizicii. Este un serviciu dedicat persoanelor de toate varstele (incepand cu copiii de peste 2 ani), fara rau de inaltime.

‘Paris en ballon’ este un serviciu disponibil zilnic, intre orele 9:00- 18:30, in functie de conditiile meteo. Poti ajunge coborand la statia de metrou Javel-Andre-Citroen sau Balard. In weekend , biletele sunt mai scumpe decat in timpul saptmanii.

paris-baloon

Montmartre

Dealul Montmartre se afla in partea de nord a Parisului, in cel de-al 18-lea sector si la cea mai mare inaltime dintre dealurile pariziene, ridicandu-se la aproximativ 130 metri deasupra nivelului marii. Daca urci scarile spre Sacre Coeur, pe masura ce avansezi, in spatele tau se deschide o panorama tot mai ampla asupra Parisului.

Pe Dealul Montmartre exista un cartier cu strazi pietonale, case vechi si cochete, viu colorate, cu flori la ferestre, magazine de suveniruri, terase, artisti stradali, desenatori si o multime de turisti.

Turnul Montparnasse

Daca nu esti dispus sa suporti cozile si multimea de turisti de la Eiffel, iti recomandam Tour Montparnasse, din cartierul cu acelasi nume ca si turnul. Situat in sud-estul Parisului, Tour Montparnasse este o cladire de birouri care detine cel mai rapid ascensor din Europa, dedicat turistilor si vizitatorilor. Liftul parcurge 196 de metri in 38 de secunde, avand oprire numai la parter si la etajul 56. De aici, la etajele superioare, ultimele, se ajunge numai pe scari.

In varful turnului, terasa panoramica ofera o vedere de 360 de grade asupra Parisului, inclusiv cele mai importante monumente: Tour Eiffel, Les Invalides, Notre Dame, Sacre Coeur, Jardin du Luxembourg, Centre Pompidou, St Germain des Pres, La Defence, Le Quartier Latin, etc.

In Tour Montparnasse, turistii au la dispozitie o expozitie permanenta cu fotografii din Paris, tabele de orientare, binoclu, filme in sala de proiectie si alte servicii. Cand obosesti de atata privit, ai posibilitatea sa iei masa sau sa bei ceva cald la cafeneaua de la ultimul etaj.

Pentru cazare in Paris, click AICI.

turnul-montparnasse-3

turnul-montparnasse1

turnul-montparnasse-2

Adauga un comentariu la articolul: "Paris, Franta – Locatii unde privesti orasul de sus"