Saint Lary, Franta

Saint Lary - Soulan, Franta

Saint Lary - Soulan, Franta

Locatie

La portile Parcului National din Pirinei, Saint Lary Soulan isi inalta cu mandrie casele din piatra si din ardezie. Un loc foarte apreciat iarna pentru sporturi, vara pentru drumetii, acest sat le ofera oaspetilor sai o primire calduroasa.

Descriere

Acest sat traia din cultura cerealelor. Saint Lary nu era accesibil decat vara si primavara cand pastorii isi duceau turmele pe pasunile inalte. Azi se mai pot vedea granarele cu cereale si micile ferme din regiune. Din anii 1950, Saint Lary devine statiune de schi din Pirinei. Statiunea are 53 piste de schi impartite in trei sectoare: pentru cei care invata sa schieze, pentru familii si pentru schiorii profesionisti.

Satul Saint Lary si catunul Soulan formeaza un ansamblu armonios cu natura. Pe stradute trecatorii se vor putea plimba in sunetul dulce al clipocitului apei din numeroasele fantani. In perioada de afluenta turistica o ambianta de sarbatoare invadeaza strazile. Veti gasi numeroase baruri si restaurante unde veti avea ocazia sa gustati sunca de Bigorre, ciupercile de padure, pastravii..

Informatii ski Saint Lary

Saint Lary dispune de un domeniu schiabil de peste 700 ha intre 1700 si 2400 m altitudine. Cu cat urcati mai mult, cu atat nivelul de dificultate a pistelor de schi creste. Cuibarita la peste 1700 m altitudine, Pla D’Adet reprezinta sectorul din Saint Lary dedicat schiatului in familie. Veti gasi aici o gradinita pentru copii, o pista pentru sanius si un spatiu de schi ludic. La Saint Lary 2400 amatorii de senzatii tari se vor simti ca acasa. Veti putea practica aici schi la toate nivelurile, schi de fond sau surf.

Pentru cazare in Saint Lary, click AICI.

Pentru camera live Saint Lary, click AICI

Daca ai fost in Saint Lary, spune-ne impresiile tale in rubrica de comentarii de mai jos.

Saint Lary - Soulan, Franta

Saint Lary - Soulan, Franta

Sursa foto: www.flickr.com

Adauga un comentariu la articolul: "Saint Lary, Franta"