Top 10 locuri de vizitat in Spania: 9. Malaga si Marbella, Spania

malaga spania

Locul 9 in top 10 locuri de vizitat in Spania este impartit intre orasul Malaga si statiunea Marbella. Capitala provinciei cu acelasi nume din sudul Spaniei, Malaga este situata in celebra regiune turistica Costa del Sol. Clima blanda, vegetatia luxurianta, precum si superbele plaje din apropiere, o transforma intr-o destinatie de vacanta. Desi aspectul general al orasului este modern, Malaga pastreaza cateva cladiri istorice: cum ar fi: Catedrala din secolul al XVI-lea, aici fiind si locul de nastere al celebrului artist Picasso.

Fenicienii au fondat orasul Malaka aici, in jurul anului 1000 i.Hr. Acest nume provine probabil din cuvantul fenician pentru sare, deoarece pestele era sarat in apropiere de port. Sapte secole mai tarziu, romanii au cucerit acest oras impreuna cu alte zone ale Spaniei de la Cartagina. Incepand cu secolul al V-lea d.Hr. s-a aflat sub stapanirea vizigotilor.

In secolul al VIII-lea, Spania a fost cucerita de mauri, iar orasul a devenit un important centru comercial. Initial, Málaga a apartinut de Califatul de Cordoba. Dupa caderea dinastiei umayyazilor, a devenit capitala unui regat separat, dependent insa de Granada. In aceasta perioada, orasul a purtat numele de Molaqah. Orasul a fost puternic bombardat de fortele aeriene italiene si franciste in tmpul razboiului civil spaniol in 1936. Turismul de pe Costa del Sol din apropiere a impulsionat economia orasului in anii 1960.

Pentru cazare in Malaga, click AICI.

Marabella

Marbella este cea mai faimoasa statiune de pe Costa del Sol. Un oras minunat care ofera vizitatorilor sai farmecul tipic Andaluziei, cu strazi inguste si case de un alb orbitor. Este, totodata, un oras cosmopolitan care exceleaza prin spatii de cazare de lux, terenuri de golf. Prin portul acesteia, Puerto Banus, este punct de atractie pentru toate VIP-urile planetei.

Pentru cazare in Marabella, click AICI.

Alte articole din categoria "Spania":
Adauga un comentariu la articolul: "Top 10 locuri de vizitat in Spania: 9. Malaga si Marbella, Spania"