Festivaluri in Romania: Zilele Muzeului Taranului 2012

Festivaluri in Romania in luna septembrie: Zilele Muzeului Taranului 2012

Festivaluri in Romania in luna septembrie: Zilele Muzeului Taranului 2012

Ca in fiecare an, de Ziua Crucii, Muzeul Taranului praznuieste cu expozitii, targ de icoane, lansari de carte, filme si muzici traditionale.

Informatii despre Zilele Muzeului Taranului 2012

Va asteptam in perioada 13 – 23 septembrie, la cea de a treia editie a Zilelor Muzului Taranului.

Program Zilele Muzelui Taranului 2012

Joi, 13 septembrie, vom vernisa o expozitie-document dedicata operei miniaturistului Picu Patrut (1818-1872), calugarit sub numele de Procopie, adevarata ‘epopee in imagini’, unica in tezaurul artei romanesti. Manuscrisele, dar si celelalte categorii de obiecte taranesti incluse in expozitie (costume, mobilier popular, ceramica, izvoade, icoane pe lemn sau sticla si tesaturi), vor contribui la sugerarea cadrului de viata in satul transilvanean al secolului al XIX-lea, in care a trait si a creat Picu Patrut.

Din 14 pana in 16 septembrie, mesteri iconari si cruceri ne vor indemna sa privim si sa targuim icoane, izvoade, pristolnice, pecetare, miniaturi, ingeri tesuti, troite si cruci, dar, mai ales, le vom asculta povestile despre mestesugul si atelierele lor.

In aproape fiecare zi, vom avea filme romanesti, si, cu siguranta, in fiecare zi, vom gusta din bucate incercate la Clubul Taranului, iar seara, ne vom bucura de concerte în curtea interioara.

Ziua de 16 septembrie este dedicata copiilor, care vor putea participa, incepand cu ora 14.00, la spectacole de teatru sustinute pe scena din curtea interioara, de trupa Tropaiele a Atelierului de creativitate de la Muzeu, de trupa Elementalii si de Ada Milea.

Duminica, 23 septembrie, la sfarsitul Zilelor Muzeului Taranului, vom iesi la iarba verde, la Heresti de Giurgiu, la Casa de Piatra Udriste Nasturel, pentru deschiderea expozitiei Piatra si Fierul.

Denumire festival: Zilele Muzeului Taranului 2012
Locatie festival: Soseaua Kiseleff nr. 3 la Muzeul Taranului Roman – Bucuresti
Perioada festival: joi 13 – duminica 23 septembrie 2012

Pentru alte destinatii, obiective turistice si festivaluri din Romania, click AICI.

Adauga un comentariu la articolul: "Festivaluri in Romania: Zilele Muzeului Taranului 2012"